Hoppa till sidans innehåll

Dokument


SIMLÄGER 18-20 mars, FALKENBERG

 

ÄSS-simmare, A-grupp och Delfiner, har varit på träningsläger i Falkenberg, inför 50 m-säsongen. 16 träningssugna simmare hade som mål att känna på 50 m- längder, öka kondition och även förbättra teknik. Att samtidigt lära känna varandra bättre och ha kul, är ju en bonus som jag tror att alla deltagare instämmer i att vi lyckades med.

Fredag eftermiddag 18 mars

Ett gäng förväntansfulla simmare, tränare och medföljande föräldrar, samlades på parkeringen vid Internationella skolan. Vi inväntade minibussar, fyllde dem och chaufförerna styrde mot Hallands Kustvandrarhem, där middagen stod uppdukad 18.00.

 

Efter mat och en stunds vila, var det, 19.30, dags för det första simpasset. Tränarna Manuela, Robin och Viktoria fick i ordning planeringarna, och några minuter senare dök simmarna ner i vattnet. Efter två timmar var nog muskel hos simmarna ganska trötta.

Vi återvände till kvällsmackan och efter en kort samvaro droppade de flesta av, välmedvetna om att frukosten kommer att serveras 7.30.

Lördag 19 mars

Vi vaknade upp i ett disigt Falkenberg och efter frukost var det dags för två nya simtimmar. Tränare Martin dök också upp nu. Vi tackar ICA Maxi, Älmhult, som sponsrade lägret med äpplen, bananer, clementiner, dryck och torkad frukt-snack. Tränar man hårt måste näring fyllas på ofta. Simmarna återkom till vandrahemmet för lunch och trots blå himmel och sol, föredrogs socialsamvaro inomhus. Några plockade fram läxor, några sov, tror jag. Tränare och föräldrar satte sig i solen och njöt.

 Vid 14.00 drog vi ner till stranden där det blev ”Bollen i burken”, följt av lite fysträning och andra aktiviteter, som därefter följdes av 2  nya timmar i bassängen. För att inte bli helt tömda på energi, ville några fylla på snacksförråden, så det blev lite snabbshopping före middagen, med dessert (frukt, glass och chokladsås). Lite social samvaro, kortspel, tv-tittande, mm. Så var ännu en dag slut och det blev snabbt tyst på rummen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

Dag 3 – söndag

Grattis Ellen!

Frukost 7.30, och sen är det ju det där att allt ska med hem också. All packning, alla simmare, tränare och medföljande föräldrar satt i bussen 8.30. Lägrets sista simpass. Alla såg trötta ut och troligen fanns en önskan om lite längre sovmorgon. Vi hade bokat tre banor och trodde att det skulle vara tomt i bassängen så tidigt en söndagsmorgon. Tji fick vi. Banorna fylldes på snabbt och träningspasset genomfördes på våra tre banor.

Ett gäng möra simmare packade bussarna och vid 11.30 vinkade vi ”Hejdå!” till Martin och började så köra hemåt. Vi stannade vid Eurostop i Halmstad, och lät Max leverera dagens lunch. Bussarna återkom till Älmhult strax före 15.00, där föräldrar mötte upp.

Tack alla, som hjälpte till att göra detta läger till en positiv upplevelse!

Långfredagens mål är 10 000 m , vem antar utmaningen?

Ha ett härligt påsklov! Hälsar simförälder Monica.

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

Postadress:
Älmhults SS - Simidrott
Pontus Haglund, Svanstigen 8
34335 Älmhult

Besöksadress:
Haganäsanläggningen, Ö.Esplanaden
34323 Älmhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info