SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älmhults Simsällskap
Simidrott

Älmhults Simsällskap

Älmhults Simsällskap bildades 1936. Då fanns det ingen simhall i Älmhult, man använde sig av Bökhults badplats, vid sjön Möckeln. Där lärde de sig simma, 
tog simmärken, tränade och hade simtävlingar.

 

Genom våra simskolor har ÄSS bidragit starkt till simkunnigheten i Älmhults kommun sedan 1936.

 

Sedan dess har vi tränat och utvecklats till en simsällskap med stora framtidsplaner.

 

Under årens lopp har vi funnit vår hemvist i Haganäskolans simhall, där vi har odlat vårt simskapskunnande och vår gemenskap. Under perioder mellan 2012 och 2020 tvingades vi dock stänga vår dörr för olika reparationer, men nu är vi tillbaka starkare än någonsin i Älmhults nya och moderna simhall.

 

Vi är stolta över att erbjuda simskola för över 300 barn och nästan 60 ungdomar som simtränar regelbundet varje vecka, under kunnig ledning utvecklar de sina simfärdigheter och stärker sitt självförtroende. Vår klubb har över 40 engagerade ledare som utvecklar vår verksamhet. Vi strävar efter att vara en inkluderande och inspirerande plats för alla som älskar simidrott, oavsett ålder eller erfarenhetsnivå.

 

Välkommen till Älmhults Simsällskap – där vi tillsammans simmar mot nya horisonter och skapar minnen för livet.